Even voorstellen: Carolina van Reenen

Onze ambassadeur is dit jaar Carolina van Reenen! Deze topper vertegenwoordigt onze school in het YouTube programma “Mbo’ers pakken aan”. In dit programma nemen 39 getalenteerde mbo’ers het tegen elkaar op onder leiding van Jan Versteegh. Wij hebben het volste vertrouwen in haar en wensen haar heel veel succes! Nieuwsgierig? Bekijk de aflevering en zie Carolina in actie: 

Hoi, ik ben Carolina!

“Ik ben ambassadeur van het ROC Menso Alting, een kleinschalige christelijke mbo school in Groningen. Een erg fijne school met veel persoonlijke begeleiding. Je kan gewoon naar mensen toestappen en de docenten kennen je bij naam.”

Wat voor ambassadeur ben jij?

“Ik zie mezelf als uniek iemand, anders dan anderen. Door mijn haarkleur, kledingstijl en hoe ik me verkoop spring ik er uit. Ik wil het mbo goed in kaart brengen en de variaties in het mbo duidelijk laten zien. Het mbo wordt vaak onderschat, maar het is mega belangrijk onderwijs. Er is heel veel variatie binnen het mbo en je hebt de tijd om je te ontplooien.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Ook als je een iets ander uiterlijk hebt, een andere kledingstijl of bij de lhbtiq+ community hoort; iedereen hoort erbij. Ik sta voor gelijkheid.

Met de ambassadeurs van de andere scholen heb ik best wel contact. We hebben een appgroep en reizen ook samen naar ‘Mbo’ ers pakken aan’ events. Iedereen is heel hecht met elkaar en we vullen elkaar mooi aan.”

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt tijdens je ambassadeur zijn?

“Tijdens een opnamedag met fotoshoot heb ik geleerd hoe je jezelf presenteert en hoe je powerful op de foto moet staan. En tijdens de opnames voor de YouTube serie ‘Mbo’ers pakken aan’ heb ik een peukje gedaan met Jan Versteeg (de presentator). Dat was wel een bucketlist-dingetje”, zegt ze lachend.

Wat doe je in je vrijetijd?

“Ik doe aan cosplay; dan ga je verkleed als een karakter uit animated games, series of films. Ik heb veel vrienden uit mijn omgeving die het ook doen. Het leuke van cosplay is dat je in een rol stapt, je kunt even iemand anders zijn. Volgend jaar ga ik naar Dutch Comic Con*, daar heb ik heel veel zin in!
Ook houd ik van tekenen en schilderen. Vooral fairytails vind ik leuk om te maken. Ik heb de binnenkant van m’n kast beschilderd, als je de deuren opent kom je in een sprookjeswereld.”

Mijn bijbaantje is bij Domino’s pizza in Drachten. Dat doe ik vier avonden in de week. Op school heb ik dit jaar een workshop pizzabakken aan mijn klas gegeven.”

*Een evenement vol beleving en waar je alles vindt gerelateerd aan films, series, comics, cosplay, games, superhelden, fantasy/science fiction in de vorm van activiteiten, shows, panels, fanclubs, workshops en merchandise.

“In het verleden ben ik mantelzorger geweest voor mijn opa. Hij werd gediagnostiseerd met Parkinson en dementie en had extra hulp nodig. Omdat mijn oma een hart- en herseninfarct heeft gehad en mijn ouders erg druk zijn met het bedrijf nam ik ook vaak de zorg over voor mijn opa. Ik kon heel goed met mijn opa en kwam er een paar keer per week. Hij is inmiddels overleden en ik mis hem heel erg. Gelukkig zie ik oma nog elke week.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik zit op dit moment in mijn eerste jaar van de opleiding Verpleegkundige. Hierna wil ik doorstromen naar het hbo en iets in de jeugdzorg gaan doen. Zoals begeleiding in woongroepen, dan geef je één op één begeleiding aan een cliënt in een woongroep waar meerdere cliënten wonen.”

Ambassadeurs gala

Kijk maandag 16 mei, om 18.30 uur live mee naar het Dit is mbo Ambassadeursgala. Carolina is daar ook aanwezig en maakt kans op de titel Landelijk Ambassadeur mbo. Tijdens dit feestelijke event worden vijf prijzen uitgereikt aan: Best of Excellence Award, Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider en de Landelijk Ambassadeur mbo.