Uitgeroepen tot Beste ROC van het Noorden!

Groningen – ROC Menso Alting is door de Keuzegids MBO gekozen tot beste ROC in regio Noord (de drie noordelijke provincies)

Elk jaar beoordeelt de Keuzegids MBO de kwaliteit van alle mbo-opleidingen in Nederland. ROC Menso Alting is, in deze onafhankelijke gids, beoordeeld als beste ROC in regio Noord (de drie noordelijke provincies). Studenten beoordelen ROC Menso Alting als een fijne goede school. Ook de onderwijsinspectie is tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. De school kenmerkt zich ook door haar maatschappelijke betrokkenheid.

Studenten leren dat ze een belangrijke plek in de maatschappij innemen

Om die maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen staan er twee grote bakfietsen in de school waarmee kerstpakketten rond worden gebracht bij gezinnen, die iets extra’s goed kunnen gebruiken.

In de kantine werden de afgelopen weken broodjes verkocht waarvan de opbrengst is bedoeld om een stukje bij te dragen aan de operatie van een ziek jongetje in de buurt van de school. En afgelopen weken hebben studenten meegeholpen aan het opknappen van tuinen en huizen van mensen die dat zelf niet kunnen.

We zijn een christelijke school en op deze manier laten we graag zien wat dat betekent, vertelt Willie Renkema, directeur van de school. “Naast kennis en vaardigheden vinden we het juist zo belangrijk dat onze studenten hun verantwoordelijkheid nemen in de maatschappij. Omzien naar de mensen om je heen en zorgvuldig met de schepping omgaan.”

Topopleidingen

Een aantal van onze opleidingen zijn gekwalificeerd als topopleiding. In de Keuzegids mbo 2022 krijgen deze opleidingen een oordeel van 75 punten of hoger (met een max van 100). Daarmee behoren onderstaande opleidingen tot de beste van Nederland.

  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (81 punten)
  • Onderwijsassistent (81 punten)
  • Pedagogisch medewerker kinderopvang (81 punten)

Ons onderwijs

ROC Menso Alting biedt onderwijs voor jongeren en volwassenen aan in de sectoren Zorg, Onderwijs, Economie en Dienstverlening. Daarnaast richt ze zich met maatwerk trainingen en opleidingen steeds meer op bedrijven en instellingen die hun medewerkers blijven willen ontwikkelen.

De resultaten van de Keuzegids zijn gebaseerd op de JOB-Monitor 2021, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle mbo-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daarnaast zijn diverse gegevensbronnen gebruikt, onder andere van het Ministerie van Onderwijs en het onderzoekbureau voor onderwijs en arbeidsmarkt.

De Keuzegids MBO-studies 2022 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).