Keuzegids MBO 2021 verschenen

PERSBERICHT
Groningen – Studenten beoordelen ROC Menso Alting in Groningen als een fijne en goede school. Ook de onderwijsinspectie is tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. De Keuzegids MBO heeft alle MBO opleidingen in Nederland beoordeeld en dit onderzoek meegewogen. ROC Menso Alting scoort het hoogst in Noord-Nederland.

Korte lijntjes

Het relatief kleine ROC heeft korte lijntjes met studenten en met stage bedrijven. Daardoor weten ze wat er speelt en kunnen ze goed aansluiten bij veranderingen en ontwikkelingen. Zo is vorig jaar het  business college gestart.  De eerstejaars studenten business college zijn begonnen met een breed basisjaar zodat ze zich goed kunnen oriënteren op de best passende uitstroomrichting. Dit sluit aan bij de wens van het bedrijfsleven voor breed opgeleide medewerkers.

Vijf topopleidingen

Een aantal opleidingen zijn gekwalificeerd als topopleiding. Naast de opleidingen MBO-Verpleegkunde en Verzorgende-IG zijn alle opleidingen binnen de sector Onderwijs & Opvoeding ook gekwalificeerd als topopleidingen. De school leren kennen kan tijdens de online open dag op woensdag 27 januari

Tevredenheidsonderzoek onder studenten

De resultaten van de Keuzegids zijn gebaseerd op de JOB-Monitor 2020, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle MBO-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Daarnaast zijn diverse gegevensbronnen gebruikt, onder andere van het Ministerie van Onderwijs en het onderzoekbureau voor onderwijs en arbeidsmarkt.

Opleidingen binnen ons mbo

Het christelijke ROC Menso Alting biedt opleidingen aan in de sectoren Zorg & Welzijn, Business College, Onderwijs & Opvoeding en Dienstverlening

De Keuzegids MBO-studies 2021 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).