Dag van de verpleging

Woensdag is het de dag van de verpleging. Ilse en Gera zijn derdejaars studenten van onze Verpleegkunde opleiding. Zij lopen stage in deze bijzondere tijd. Hieronder vertellen zij ieder hun eigen verhaal. 

De dankbaarheid van de patiƫnten en de samenwerking binnen een fijn team, maakt dat ik met veel plezier naar stage ga!

Ilse Hoekstra: stage op COVID-afdeling

Ik ben Ilse Hoekstra en ik ben derdejaars student verpleegkunde. Momenteel loop ik stage in het UMCG op de COVID-afdeling. Dit vind ik erg uitdagend en interessant aangezien het een nieuw ziektebeeld is en het werk heel onvoorspelbaar kan zijn. Ik vind het erg mooi dat ik een bijdrage kan en mag leveren in deze bizarre tijd. De dankbaarheid van de patiënten en de samenwerking binnen een fijn team, maakt dat ik met veel plezier naar stage ga!

Wat mij het meest bij blijft

Wat mij het meest bij blijft is een patiënt die werd overgeplaatst vanuit Amsterdam. Ze had een complexe voorgeschiedenis, waardoor er een kans was dat ze het niet zou overleven. Ze kwam bij ons met een grote behoefte aan zuurstof. Na meerdere weken aan de maximale zuurstoftoediening bij ons op de afdeling gelegen te hebben, zit ze nu nog maar op een paar liter zuurstof en mag ze bijna naar huis. Ik heb meerdere diensten de zorg voor haar gehad en we hadden veel leuke gesprekken samen. Ondanks dat er soms heftige situaties waren, kijk ik ook terug op een erg mooie tijd en ben ik blij (voor haar) om te zien dat ze er bovenop is gekomen.

In de zorg werk je samen met verschillende niveaus, disciplines en zorgvragers. Het fijne is dat je het allemaal samen doet! Daarom zijn al mijn collega's toppers in de zorg.

Gera Greven: stage bij de thuiszorg

Mijn naam is Gera, ik ben 19 jaar en derdejaars student verpleegkunde. Tijdens mijn stage in de thuiszorg heb ik genoten van de persoonlijke aandacht die ik heb kunnen geven. Het gaat als verpleegkundige niet alleen om de handelingen die je doet, maar je kijkt ook naar het welbevinden van de persoon die tegenover je staat.

Gekke tijd met mooie momenten

We zitten op dit moment midden in een gekke tijd met alle gevolgen vandien. Maar er zijn ook zeker hele mooie momenten. Bijvoorbeeld dat ene gesprekje na het geven van de medicatulie, of het samen zingen van een liedje tijdens de afwas. Gewoon om even afleiding te geven, om er te zijn voor iemand die geen bezoek mag ontvangen. Om te zorgen dat iemand rustig kan gaan slapen en om er te zijn en een luisterend oor te bieden. En het allermooiste is de dankbaarheid die je er voor terug krijgt! Daar haal ik voldoening uit!

Toppers in de zorg

In de zorg werk je samen met verschillende niveaus, disciplines en zorgvragers. En het fijne is dat je het allemaal samen doet! Daarom zijn al mijn collega's toppers in de zorg.