• Vanaf 1 januari 2017 gratis reisproduct voor minderjarige mbo-ers

    29 september om 13:24 uur

Vraag vóór 1 oktober je ov-kaart aan

Als je nog geen 18 bent en je volgt een fulltime mbo opleiding dan heb je recht op een gratis reisproduct vanaf 1 januari 2017. Als je dit vóór 1 oktober aanvraagt heb je het gegarandeerd 1 januari in huis.

Gratis OV-kaart voor minderjarige MBO studenten

Zo’n 120.000 minderjarige  mbo’ers  die een beroepsgerichte opleiding volgen, kunnen straks gebruik maken van een studentenreisproduct. De verwachting is dat circa 100.000 van deze jongeren het product ook aanvragen en gaan gebruiken. Als deze studenten dat zo snel mogelijk  aanvragen kunnen zij vanaf 1 januari gegarandeerd gebruik maken van deze regeling. Minderjarige mbo’ers die in aanmerking kunnen komen voor het reisproduct ontvangen een brief van DUO.

“We vragen van studenten dat ze een bewuste studiekeuze maken. Daarvoor moeten ze mobiel zijn,  zodat ze ook buiten hun eigen woonplaats kunnen studeren of stagelopen.  Een ov-kaart hoort daarbij, ook voor  mbo-studenten beneden de 18. Studenten vragen daar al lang om. Goed dus dat deze mogelijkheid er nu is en ik roep alle studenten die er recht op hebben op zich zo snel mogelijk hiervoor aan te melden”, aldus minister Bussemaker.

Zie ook:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/09/27/30-000e-aanvraag-ov-kaart-minderjarige-mbo-studenten