• ROC Menso Alting behaalt de gouden Schoolkantine Schaal 2017!

    19 oktober om 14:20 uur

ROC Menso Alting behaalt de gouden Schoolkantine Schaal 2017!

ROC Menso Alting wil jongeren graag een gezonde levensstijl bijbrengen. Meer sporten, niet roken en gezond eten. We geloven echt dat het beter kan en werken daar hard aan. Vandaag is dat harde werken beloond met de gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De keuze is nu vooral lekker én gezond.

De mix houdt ons gezond

In ons gebouw en op het plein mag niet meer gerookt worden, sport heeft een belangrijke plek in ons lesprogramma en we hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het voedingsaanbod gezonder te maken. We hebben sinds twee jaar een gezond aanbod tijdens de middagpauze in de kantine. Dit schooljaar zelfs vier dagen in de week. Studenten van de afdeling Dienstverlening hebben een grote rol in het klaarmaken en verkopen van de producten. Je kunt een luxe broodje naar wens laten beleggen, er zijn groente- en fruitsmoothies en er is verse dagsoep. Juist de mix van gezond eten, niet roken en veel bewegen houdt ons gezond.

Gezond kiezen wordt makkelijker

De gouden Schoolkantine Schaal is een bekroning op ons werk van de afgelopen jaren. We zijn er heel blij mee!
Om deze schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren.

We gaan door voor het vignet

We hebben de ambitie om nog dit schooljaar het vignet voor het thema Voeding van de Gezonde School te ontvangen. De schaal is een voorloper op het vignet. Laatste voorwaarde voor het behalen van het vignet is dat er lessen worden gegeven over gezonde voeding. Deze lessen staan gepland voor maart 2018. De richtlijnen die gelden voor het behalen van zo’n vignet zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine