Studente Menso Alting uitgeroepen tot Nederlands Kampioen op Skills Heroes!

Aukje Bouwman van het ROC Menso Alting in Groningen is vrijdagavond uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Verzorgende-IG op Skills Heroes. Ze behaalde de eerste plek en won daarmee een gouden medaille.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Eerder dit schooljaar gingen duizenden studenten de strijd met elkaar aan in voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden. Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vond de finale plaats in de Utrechtse Jaarbeurs waar 434 studenten streden om de titels. Aukje volgt de opleiding Verzorgde-IG op het ROC Menso Alting (Individuele Gezondheidszorg, red.) en nam het in de Jaarbeurs op tegen studenten die dezelfde opleiding volgen op andere scholen.

Nog twee studenten van het Menso Alting deden mee aan de Skills finale:

  • Sanne de Jonge, in de categorie Maatschappelijke Zorg PBSD, behaalde een fantastische 4e plek.
  • Femke Komies, in de categorie Managementassistent, kreeg een goede 5e plek.

Voor beide studenten betekent dit dat ze in hun categorie het hoogste scoren van alle mbo-scholen uit provincie Groningen en Drenthe. Een mooie prestatie!

Skills Heroes is opgezet om het beroepsonderwijs te promoten. Het evenement werd bezocht door minister Robbert Dijkgraaf (D66) van Onderwijs: “Ik ben echt enorm onder de indruk van dit evenement. De grootte, alle activiteiten, maar nog het meest van het enthousiasme van alle jongeren hier. Het is zo belangrijk dat we het beroepsonderwijs laten zien en dat daar topprestaties worden geleverd. Jongeren zien dat hier met eigen ogen en in zoveel verschillende richtingen. Dat is ontzettend belangrijk in hun studiekeuze.”