• Uitslag JOB-monitor: ROC Menso Alting scoort hoger dan landelijk gemiddelde

    26 juni om 12:00 uur

Uitslag JOB-monitor: ROC Menso Alting scoort hoger dan landelijk gemiddelde

Tijdens de ‘Laat-je-horen-week’ in februari hebben we alle studenten gevraagd de JOB-Monitor in te vullen. De JOB-monitor is het landelijke studenttevredenheidsonderzoek dat tweejaarlijks wordt gehouden om verschillende aspecten van onderwijs te monitoren. Meer dan de helft van onze studenten heeft meegedaan, dank daarvoor. Van de 58 scholen die meededen hebben in totaal 224.212 mbo-studenten hun stem laten horen via de JOB-monitor 2022.

De uitslagen zijn binnen en die zien er goed uit. Uit de JOB Monitor blijkt dat scholen en studenten elkaar ook tijdens de pandemie goed hebben weten te vinden. Adnan Tekin, voorzitter MBO Raad: “De omstandigheden waaronder we de afgelopen jaren onderwijs hebben moeten verzorgen, blijkt gelukkig van weinig invloed op de waardering van studenten voor hun opleiding en school.”

Rapportcijfer school en opleiding

Ook onze school komt goed uit de bus, met hogere cijfers dan het gemiddelde. Zie tabel hieronder.
Op de vraag ‘Welk rapportcijfer geef je jouw school?’ gaven onze studenten ons een 7,3. Hoger dan het landelijk gemiddelde van 6,6.

Datzelfde geldt voor de vraag ‘Welk rapportcijfer geef je jouw opleiding?’. Onze studenten gaven hun opleiding gemiddeld een 7,2, terwijl het landelijk gemiddelde iets later ligt met een 6,8.

Alleen op het onderdeel ‘Lesmaterialen en toetsen’ scoren we gelijk aan het landelijk gemiddelde.

Een goeie score en we zijn blij met deze positieve beoordelingen. We willen graag een fijne, gezellige en goede school zijn voor onze studenten. En blijven ons best doen voor nog meer tevreden studenten!