• Bedrijfsadministrateur

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Leerweg
BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Bedrijfsadministrateur

Ben jij nauwkeurig en vind je het leuk om op de details te letten? Dan is de opleiding Bedrijfsadminstrateur iets voor jou!

Het beroep

Als bedrijfsadministrateur werk je bij een administratiekantoor, of op de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Je voert diverse financiële gegevens in de computer in en je maakt er rapportages van. Je bent bezig met bijvoorbeeld de debiteuren en crediteurenadministratie. Maar je weet ook precies hoe het bedrijf er financieel voor staat. Samen met je collega’s zorg je voor de maand-, kwartaal- en jaarrapportages. Op die manier ziet de directie precies hoe het met de financiën gaat.

Ontdek meer over deze opleiding

Tijdens je stage leer je het beroep het beste kennen!

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl of gl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2 of 3.
Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

Presentatie Business College

Kijk meteen de presentatie van Business College van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

De opleiding

De opleiding Bedrijfsadministrateur is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Bedrijfsadministrateur een matige kans op werk. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.