• Bedrijfsadministrateur

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Leerweg
BOL

Business Administration & Control Specialist

aanmelden

Bedrijfsadministrateur

Business Administration & Control Specialist is de nieuwe naam van de opleiding. In de verdere tekst gebruiken we deze benaming. 

Is dit iets voor mij?

Ben jij nauwkeurig en vind je het leuk om op de details te letten? Heb je interesse in de financiële kant van een onderneming of organisatie? Dan is de opleiding Business Administration & Control Specialist iets voor jou!

Het beroep

Als business adminstration & control specialist werk je bij een administratiekantoor of op de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Je voert diverse financiële gegevens in de computer in en je maakt er rapportages van. Je analyseert de gegevens en geeft advies aan het management waarbij je rekening houdt met fiscale regels en wetten. Je kent de bedrijfsprocessen en kan goed werken met geautomatiseerde systemen. Je weet veel van boekhouden en belastingzaken en hebt overzicht over de gehele administratie. Je werk is gericht op controleren, beheren en bijwerken. Daarnaast assisteer je ook bij de periodeafsluitingen en aangifte omzetbelasting. Je kunt werken met in- en externe klanten. 

Ontdek meer over deze opleiding

Tijdens je stage leer je het beroep het beste kennen!

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl of gl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

De opleiding

De opleiding is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Het eerste halfjaar volg je gezamenlijke lessen met studenten van alle opleidingen binnen de sector Business College. In de volgende studiejaren specialiseer je je binnen de opleiding Business Administration & Control Specialist. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

Op de website kiesmbo.nl kan je kijken naar je kans op werk wanneer je de opleiding Business Administration & Control Specialist met goed gevolg hebt afgerond. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.