• Manager Retail

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Leerweg
BOL / BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Manager Retail

Wil jij graag zelf een winkel beheren? Lijkt het je leuk om medewerkers aan te sturen en zie je niet op tegen administratieve taken? Dan is de opleiding Manager Retail echt iets voor jou!

Het beroep

Als filiaalmanager beheer je een klein centraal geleid filiaal met 5 tot 10 medewerkers. Je hebt te maken met alle kanten van bedrijfsvoering. Van administratie tot personele zaken. Je weet hoe je je koopwaar moet presenteren en je weet alles over voorraadbeheer en verkoop. Je bent klantgericht, sociaal, ondernemend, representatief en assertief. Je hebt een professionele instelling, je bent servicegevoelig en je vindt dienstverlening aan de klant belangrijk. Je hebt als filiaalmanager een aansturende en uitvoerende rol. Je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket, voor je medewerkers en de resultaten van je vestiging. Als filiaalmanager voer je taken op eigen initiatief uit binnen de kaders van het hoofdkantoor.

Ontdek meer over deze opleiding

Als Filiaalmanager heb je met alle aspecten van bedrijfsvoering te maken. Dat maakt dit werk afwisselend!

Toelatingseisen niveau 4

Voor een opleiding op niveau 4 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl of gl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2 of 3.
Heb je een kaderdiploma en wil je een opleiding volgen op niveau 4, dan volgt er eerst een adviesgesprek.

Presentatie Business College

Kijk meteen de presentatie van Business College van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

De opleiding

De opleiding Manager Retail is op niveau 4 en duurt 3 jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je, afhankelijk van de gekozen richting, denken aan vakken als het voeren van verkoopgesprekken en administratie. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf. De opleidingen Eerste Verkoper, Verkoopspecialist Detailhandel en Manager Retail kun je ook volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL); je hebt een baan en daarnaast ga je één dag in de week naar school.

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Manager Retail voldoende kans op een baan. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.