• Financieel Administratief Medewerker

Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Leerweg
BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Financieel Administratief Medewerker

Als financieel administratief medewerker werk je op de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Je verzamelt en ordent de financiële gegevens van het bedrijf.

Het beroep

Je controleert informatie zoals facturen, urenoverzichten en declaraties. Je voert diverse financiële gegevens in in de computer. Daarnaast houd je bij van wie het bedrijf nog geld krijgt en aan wie geld moet worden betaald. Dat noem je de debiteuren- en crediteurenadministratie. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de administratie op orde is. Dan kan de directie altijd zien hoe het met de financiën van het bedrijf gaat. Het is belangrijk dat je als financieel administratief medewerker nauwkeurig bent en zorgvuldig omgaat met gegevens. Als bedrijfsadministrateur werk je bij een administratiekantoor, of op de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Je voert diverse financiële gegevens in de computer in en je maakt er rapportages van. Je bent bezig met bijvoorbeeld de debiteuren- en crediteurenadministratie. Maar je weet ook precies hoe het bedrijf er financieel voor staat. Samen met je collega’s zorg je voor de maand-, kwartaal- en jaarrapportages. Op die manier ziet de directie precies hoe het met de financiën gaat.

Ontdek meer over deze opleiding

Ik vind het leuk om op de details te letten.

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2.

Presentatie Business College

Kijk meteen de presentatie van Business College van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

De opleiding

De opleiding Financieel Administratief Medewerker is op niveau 3 en duurt twee jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken.Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het noorden heb je na de studie Financieel Administratief Medewerker voldoende kans op een baan. Op de site www.kiesmbo.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.