• Office assistant

Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Leerweg
BOL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Office assistant

Als Office assistant vind je het leuk om dingen te regelen en sta je graag mensen te woord.

Het beroep

Jouw werk bestaat uit organiseren, coördineren en communiceren. Je bent in deze functie vaak het visitekaartje van het bedrijf. Je neemt de telefoon aan, je schrijft brieven en je houdt de agenda’s van collega’s bij. Ook organiseer je bijeenkomsten en notuleer je vergaderingen. De Office assistant heeft een afwisselende baan!

Ontdek meer over deze opleiding

Je moet als Office assistant soms echt vasthoudend zijn. Het geeft me een kick als het me lukt een afspraak met drukbezette mensen te organiseren.

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2.

Presentatie Business College

Kijk meteen de presentatie van Business College van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

De opleiding

De opleiding Office assistant is op niveau 3 en duurt twee jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die leer je op school. Hierbij kun je, afhankelijk van de gekozen richting, denken aan vakken als agendabeheer of telefoneren. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Daarnaast krijg je op school les van mensen uit het bedrijfsleven. Je bezoekt bedrijven en af en toe krijg je een opdracht van een bedrijf. Je wordt bijvoorbeeld gevraagd om vergaderingen te notuleren. Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf.

Kans op werk

In het Noorden heb je na de studie Office assistant voldoende kans op een baan. Op de site www.kansopwerk.nl krijg je zicht op je kansen op de huidige arbeidsmarkt. Het is een momentopname. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.