• Verkoopspecialist

    Economie | BOL Niveau 3

Niveau
Niveau 3
Duur
2 jaar
Leerweg
BOL / BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Verkoopspecialist

Vind jij het leuk om met klanten om te gaan? Ga je graag aan de slag in een winkel en vind je het leuk om hierbij leiding te geven aan een aantal medewerkers? Dan is de opleiding Verkoopspecialist echt iets voor jou!

 

Het beroep

Binnen de verkoopberoepen kenmerkt de Verkoopspecialist zich als een meewerkend voorman. Je bent werkzaam binnen food en non-food. Naast de winkelwerkzaamheden, zoals het voeren van een verkoopgesprek en het afrekenen van artikelen, geef je leiding aan een aantal medewerkers. Dit vraagt een helicopterview met een allroundinstelling: je kijkt wat er gedaan moet worden, wat er gebeurt en hoe het gebeurt. Je werkt mee, maar verplaatst je wanneer nodig in de rol van leidinggevende, probleemoplosser of assistent van je leidinggevende. De afwisseling vindt je prettig: je bent flexibel en combineert dit met commercieel gevoel en met tact om mensen hierbij aan te sturen.

Ontdek meer over deze opleiding

De afwisseling tussen winkelwerkzaamheden en leiding geven vind ik erg leuk!

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2.

Presentatie Business College

Kijk meteen de presentatie van Business College van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

De opleiding

De opleiding is op niveau 3 en duurt twee jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vak als het voeren van verkoopgesprekken. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er ook veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (stage). Bij ons volg je de meeste opleidingen via de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stage bij een erkend leerbedrijf. De opleidingen Verkoopspecialist en Manager Retail kun je ook volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL); je hebt dan een baan en daarnaast ga je één dag in de week naar school.

Kans op werk

In het noorden van het land heb je voldoende kans op werk na het afronden van deze opleiding. Op de website www.kiesmbo.nl kan je opzoeken wat je kansen zijn. Het is een momentopname en het wordt per regio aangegeven. De kansen kunnen over een paar jaar anders zijn, zowel in positieve als negatieve zin.