Het Horizonjaar

Voor de verandering

Durf jij het aan?

Wil jij voor de verandering wel eens wat anders? Een jaar vol internationale ervaringen; persoonlijke groei; geestelijke groei en een nieuwe kijk op je medemens? Het Horizonjaar biedt je deze kans. Een kans een ervaring op te doen die je niet snel zult vergeten.
Dat wil je niet missen!
Maar…. durf jij het aan?

Wat biedt het Horizonjaar jou?

Het Horizonjaar is een excellentieprogramma van het ROC Menso Alting. Dat betekent dat dit ook op je diploma vermeld wordt als een extra verbreding van je opleiding.

Wat kun je verwachten in het Horizonjaar?

Het komende jaar gaan we werken met een vernieuwd programma. De stage komt op een andere plek in het jaar. De coaching gaat veranderen en we gaan het hele programma herschrijven.

Wat biedt het Horizonjaar?
• 
Internationale ervaring door een stage in Afrika!
• Persoonlijke vorming door intensieve coaching;
• Teambuilding en werken onder extreme omstandigheden;
• De Bijbel leren toepassen op je eigen leven;
• Fondsen werven voor goede doelen;
• Samenwerken met organisaties die hulp bieden aan onze medemens;

Stage in Afrika

De stage is een belangrijk deel van het Horizonjaar. Als Horizongroep gaan jullie 3 maanden leven in een andere cultuur. Tot aan de Kerst wordt je voorbereid op deze stage. Tijdens je tijd in Afrika ga je ontzettend veel leren:

• je maakt kennis met de Afrikaanse cultuur;
• je leert veel van de mensen die je gaat ontmoeten;
• je Engels gaat met sprongen vooruit;
• je gaat jezelf tegenkomen en wordt daarin begeleidt;
• je leert samenwerken met je eigen groep en met mensen en organisaties met een andere taal en cultuur.

Wat zijn de kosten?

Doordat het Horizonjaar aangeboden wordt vanuit de school kunnen de kosten laag gehouden worden. Het Horizonjaar kost je € 3500,--. Dat is inclusief de stage naar Zuid-Afrika, teambuildingsweekenden, gastdocenten en onderwijsmateriaal. Het is exclusief schoolgeld.
Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is er een dagdeel Fondsenwerving in het programma opgenomen. Bovendien is één dag in de week een lesvrije dag, die je mag inzetten voor het werven van fondsen of werken voor je reis. Houd er ook rekening mee dat je een uitwonende beurs krijgt en een OV vergoeding voor de tijd dat je in het buitenland woont. Info daarover vind je op de site van DUO.
 

Waar moet je aan voldoen?

Je moet op het moment van vertrek 18 jaar zijn. Je moet ingeschreven staan bij één van de opleidingen van het ROC Menso Alting, minimaal op niveau 3.
Voordat je wordt toegelaten vindt een intakegesprek plaats. Het advies van je coach weegt daarbij het zwaarst. Je wordt pas definitief toegelaten na dit intakegesprek.
 

Het Horizonjaar wil je echt niet missen!

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar horizonjaar@rocmensoalting.nl. Of bellen met 050-5244580 en vragen naar Jan Jaap Bouwman.
 

Aanmeldformulier Horizonjaar