• Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG

Niveau
Niveau 3
Duur
2-3 jaar
Leerweg
BOL / BBL

Wil je je inschrijven voor deze opleiding?

inschrijven

Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG

Kun je goed met mensen omgaan en behandel je cliënten met respect? Heb je interesse in mensen die ouder worden, ziek of gehandicapt zijn? Lijkt het je leuk om mensen te verzorgen en dagbestedingsactiviteiten te bieden? Kun je goed samenwerken met collega’s en zelfstandig werken?
Dan is deze nieuwe opleiding Maatschappelijk Zorg en Verzorgende-IG net iets voor jou. Dit is een 3-jarige BOL opleiding op niveau 3. De BBL variant is een 2-jarige opleiding.
 

Het beroep

De zorg in Nederland verandert en daardoor ook het beroep. Verzorgen en begeleiden gaat in je werk steeds meer samen. Als maatschappelijk verzorgende ben je een allround verzorger die kan begeleiden bij wonen, huishouden en bij activiteiten én die persoonlijke zorg kan bieden en verpleegtechnische handelingen kan uitvoeren.

Met deze BBL opleiding word je breed opgeleid en kun je met verschillende doelgroepen gaan werken namelijk; verpleeghuizen en thuiszorg, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en in de kraamzorg. 

Ontdek meer over deze opleiding

Ik vind het leuk om mensen te verzorgen en dagbestedingsactiviteiten te bieden

Presentatie Zorg & Welzijn

Kijk meteen de presentatie van Zorg & Welzijn van de online open dag. Onze docenten en studenten vertellen over de opleidingen.

Toelatingseisen

Voor een opleiding op niveau 3 heb je nodig:
- een vmbo-diploma (tl, gl, kl), of
- een overgangsbewijs van de derde naar de vierde klas havo/vwo, of
- een mbo-diploma op niveau 2 of een gelijkwaardig (niet verwante) mbo-diploma op niveau 3

De opleiding

De combi-opleiding Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG is een opleiding op niveau 3. De BOL opleiding duurt 3 jaar en de BBL variant 2 jaar. Elk schooljaar heeft 4 periodes van ongeveer 10 weken. Voor je toekomstige beroep heb je theoretische kennis nodig. Die krijg je op school aangeboden. Het beroep leer je het best in de praktijk. Daarom is er veel tijd ingeruimd voor de beroepspraktijkvorming (BPV is stage). Ook op school staat de praktijk centraal. Vanaf het begin van je opleiding werk je vanuit echte werksituaties en krijg je opdrachten die te maken hebben met je beroep.

Stage

ROC Menso Alting heeft voldoende goede stageplaatsen en werkt hierin samen met Alfa-college, Noorderpoort en Drenthe College. Het is ook mogelijk om een internationale stage te doen!

Aanmelden

Als je de combi-opleiding Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG wilt volgen, kun je je aanmelden tot 1 april. Als je je voor 1 april aanmeldt, word je in principe geplaatst. Bij plaatsing hoort een kennismaking, dit kan een bijeenkomst, gesprek en/of activiteit zijn. Als je je na 1 april aanmeldt, kun je op een wachtlijst geplaatst worden.