• Studentenraad

    Voor en door studenten!

Studentenraad

Elke mbo-school is verplicht om een studentenraad te hebben. Het ROC Menso Alting heeft een actieve studentenraad die bestaat uit zes studenten. De studentenraad is er voor jou! Hieronder zie je wat de studentenraad voor jou kan betekenen.

5 vragen aan de studentenraad

Waar houdt de studentenraad zich mee bezig?

De studentenraad houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling en visie van de school, waarin wij spreken namens de studentenraad. De directie kijkt van bovenaf naar de school en wij kijken hoe het in de dagelijkse praktijk eraan toe gaat; hoe gaan dingen en wat kan beter. Daarnaast worden beleidsdocumenten ook besproken met de studentenraad en telt onze mening daarin. Er is dus een fijne wisselwerking tussen directie en student.

Waar zijn jullie op dit moment mee bezig?

Al zo'n anderhalf jaar gaan onze vergaderingen veel over de corona maatregelen en de uitwerking daarvan op de student. Daarnaast proberen we te kijken hoe we actief kunnen inspelen op de klassenvertegenwoordigers zodat elke student zich bewust is dat hun mening ertoe doet en we die mening ook graag horen.

Wat willen jullie aankomend jaar bereiken?

We willen aankomend jaar meer bekendheid krijgen als studentenraad, waarin meer contact met klassenvertegenwoordigers erg belangrijk is. Daarnaast staat de stagevergoeding dit jaar hoog op de agenda.

Op welk behaald resultaat zijn jullie het meest trots?

Het meest concrete resultaat is de extra watertap op de tweede verdieping. Vanuit een klas kwam de vraag of er niet een extra watertap kon komen, omdat de studenten voorheen naar de begane grond moesten om water te kunnen tappen. Dit is een perfect voorbeeld dat de mening van de student ertoe doet en dat we echt iets voor elkaar kunnen krijgen.

Hoe kunnen andere studenten die niet in de studentenraad zitten en een goed idee hebben toch een bijdrage leveren?

Laat je horen via de klassenvertegenwoordigers, maar bij een goed idee kan de student ons ook altijd een bericht sturen via de mail (studentenraad@rocmensoalting.nl) of ons Instagram account (rocma_sr).

Leden van de studentenraad

Op de foto de leden van de studentenraad (v.l.n.r.): Stefan, Ingeborg, Aniek, Johan, Isa en Marjolein