• Studentenraad

    Voor en door studenten!

Studentenraad

Elke mbo-school is verplicht om een studentenraad te hebben. Het ROC Menso Alting heeft een actieve studentenraad die bestaat uit zes studenten. De studentenraad is er voor jou! Hieronder zie je wat de studentenraad voor jou kan betekenen.

Joël: Ik ben in de studentenraad gestapt omdat ik graag dingen regel. Het past wel bij mij, ik vind het leuk dat ik medezeggenschap heb en mijn stem kan laten horen. Al met al ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd en deze ervaring staat goed op mijn cv!

5 vragen aan de studentenraad

Wat kun je inbrengen bij de studentenraad?
Als je vindt dat iets op een andere manier geregeld moet worden in school, kun je dat bij ons inbrengen. Wij vergaderen erover en kijken wat mogelijk is.

Wat hebben jullie inmiddels bereikt?
De oranje bankjes in de gangen zijn door ons geregeld. En laatst hebben we in de aula studenten om tips en tops gevraagd. Die zijn we momenteel aan het uitwerken.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
We vergaderen één keer per maand. Als we iets aan het ondernemen zijn, komen we soms vaker bij elkaar.

Hoe kun je gekozen worden?
Elk schooljaar worden er verkiezingen georganiseerd. Je kunt meedoen door een slogan en een foto van jezelf op te sturen. Als er verkiezingen zijn word je hiervan op de hoogte gesteld via je schoolmail.

Hoe kun je de studentenraad bereiken?
Door één van ons aan te spreken, of door te mailen naar: studentenraad@rocmensoalting.nl.

Leden van de studentenraad

Op de foto de leden van de studentenraad: Sander Kooistra, Joël Palmans, Jasmijn Wilpstra, Erik Hoffman, Marit Westrik en Sanne Eilers.