• Studiekosten en Boekenlijsten

Studiekosten

Studeren kost geld. Naast het lesgeld dat je betaalt en waarmee je recht hebt op het volgen van lessen en het doen van examens, betaal je ook nog voor bijkomende studiekosten. Hierbij kun je denken aan boeken, digitale methodes en andere onderwijsbenodigdheden. Hiernaast vind je ons financieel reglement. 

Onderwijsbenodigdheden 2017-2018

Hiernaast vind je de lijsten met benodigdheden (boeken, licenties, enz) die je voor je opleiding nodig hebt. Wij gaan ervan uit dat je alles aanschaft voor aanvang van je opleiding tenzij het anders vermeld staat op de lijst. 

Vrijwillig te betalen kosten

Naast de verplichte kosten die op de boekenlijst staan vermeld biedt de school extra activiteiten en faciliteiten aan waar je je op vrijwillige basis voor kunt laten inschrijven c.q. gebruik van kunt maken, hiervoor brengt de school extra kosten in rekening (zie paragraaf 1.2.2. van het financieel reglement).

De factuur ontvang je op je e-mailadres dat bij ons bekend is in magister. Hierbij maken wij gebruik van de service van WIS Collect, simpel gezegd een webshop voor schoolmiddelen.

Hoe werkt het?
Je ontvangt in je mailbox een bericht met als afzender: Gereformeerde Scholengroep no-reply@wiscollect.nl.
In het e-mailbericht staat een link naar je persoonlijke omgeving binnen WIS Collect.       

In deze omgeving zie je de factuur staan. De factuur kun je binnen WIS Collect direct via iDeal of overboeking voldoen.

Voor meer uitleg kun je het instructiefilmpje bekijken: https://vimeo.com/133035617
Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met de afdeling financiën via 050 – 5244500 of door een e-mail te sturen naar financien@gsg.nl.

Betalen in termijnen
Lukt het u niet alles in een keer te betalen? Stuur dan een verzoek om te betalen in termijnen naar financien@gsg.nl. Wij nemen vervolgens contact met je op.

Studiefinanciering

Als je 18 jaar of ouder bent en een voltijdopleiding in het mbo volgt, kun je studiefinanciering aanvragen. Vraag 3 maanden van tevoren aan, maar in ieder geval vóór de maand waarin het moet ingaan. Vraag je pas daarna aan, dan loop je studiefinanciering mis.

Studiefinanciering gaat in vanaf het kwartaal na je 18e verjaardag. Je ouders krijgen dan ook geen kinderbijslag meer voor jou. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) betaalt aan het eind van elke maand.

Gratis reisproduct

Vanaf 1 januari 2017 krijgt iedere mbo'er die een bol opleiding volgt een studentenreisproduct. Dus ook minderjarige mbo'ers krijgen een gratis reisproduct! Vraag het op tijd aan via de site van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Ga naar de website van Duo

Tegemoetkoming studiekosten

We willen ouders/verzorgers van onze studenten graag informeren over de mogelijkheden om een tegemoetkoming in de studiekosten aan te vragen.  

Kijk hier voor meer informatie